Vandaag, op tweede kerstdag, gaat de voorstelling Hasse Simonsdochter van Hofplein Rotterdam in première in Schouwburg de Kring in Roosendaal. Het bekende verhaal van Thea Beckman is bewerkt tot een spannende familievoorstelling vol avonturen.

(more…)

Alice in Wonderland, wie kent het beroemde verhaal niet? Hofplein Rotterdam maakte er een eigentijdse versie van waarin tientallen spelers de rol van Alice op zich nemen en waar op indrukwekkende wijze theater en film samenkomen in een logisch geheel.

(more…)

Vanwege de drukte (afstuderen en heel veel fotograferen) heeft het even geduurd voordat ik dit bericht heb kunnen schrijven, maar het is eindelijk zo ver. Vol trots mag ik jullie mijn derde (!) tentoonstelling presenteren van de voorstelling “De Tovenaarsleerling” van Hofplein Rotterdam. Een tijdje geleden werd ik gevraagd om net als bij de voorstelling Lees snel meer..

Alweer enige tijd geleden werd ik gevraagd foto’s te maken voor Marlies & Peter. Binnenkort gaan zij trouwen en zij wilden graag een kaart met leuke foto versturen naar de gasten. Zodoende trokken wij de polder in voor een heuse loveshoot! Helaas had het enkele dagen ervoor geregend, waardoor we ons in het bos een weg door de blubber moesten banen.. Maar, zoals Marlies al zei: “Alles voor de foto.” En dat is maar goed ook, want het zijn toffe foto’s geworden! Marlies & Peter, heel veel geluk en plezier op jullie bruiloft! Bedankt voor de gezellige fotoshoot! :)

(more…)

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een fotoshoot had met Sjoerd van Heumen. Zoals ik daar schreef heeft Sjoerd onder zijn eigen naam een EP uitgebracht en stond hij in het voorprogramma van onder andere Moss en Jacco Gardner. De foto’s die ik maakte waren zo goed in de smaak gevallen, dat ik Lees snel meer..

WAUW! Tentoonstelling nummer twee is een feit! Eerder schreef ik over mijn allereerste tentoonstelling. In december had Hofplein Rotterdam mij gevraagd een tentoonstelling te maken van alle medewerkers die gezamenlijk de voorstelling Oliver Twist maakten. Zodoende heb ik op verschillende momenten foto’s gemaakt tijdens het maakproces, en is er uiteindelijk een toffe selectie gemaakt voor deze Lees snel meer..

“Daar was laatst een meisje loos, die wou gaan varen, die wou gaan varen, daar was laatst een meisje loos, die wou gaan varen als lichtmatroos.” Wie kent dit oerhollandse liedje niet? Een bekend kinderliedje dat menig kinderen bekend in de oren zal klinken. Dit weekend ging de voorstelling Meisje Loos door Hofplein Rotterdam op feestelijke Lees snel meer..

Onder de titel Vanavond in de Kroeg speelt Hofplein Rotterdam verschillende moderne, niet-alledaagse voorstellingen in de Shakespearezaal aan de Pieter de Hoochweg 222 in Rotterdam. Komende maand is de voorstelling “Brieven aan Julia” aan de beurt, dat gebaseerd is op The Juliet Letters dat door Elvis Costello en het Brodsky Kwartet is geschreven. Wondermooie muziek, in Lees snel meer..

Eens per maand wordt er door practicum musicae in de Lokhorstkerk te Leiden een concert gegeven. Practicum Musicae is een instrumentaal of een vocaal keuzevak dat studenten van de Universiteit Leiden kunnen volgen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Studenten die hiervoor in aanmerking willen komen dienen een auditie te doen, waarna zij na toelating Lees snel meer..

Eerder schreef ik al over de vierdelige dramaserie Famous (klikkkk voor de blogpost). De eerste ‘aflevering’ ging over de getalenteerde Nina die pas net op de theaterschool zat. Zij kreeg de hoofdrol in het toneelstuk, wat voor veel ophef en jaloezie zorgde op school. De tweede ‘aflevering’ van deze dramaserie voor toneel ging afgelopen weekend in première. De Lees snel meer..

23